Нові системи відео нагляду – сучасні тенденції

Постійний розвиток техніки дозволяє постійно модифікувати пристрої відео нагляду, значно розширюючи їх функціонал. Розробки ведуться образу в кількох напрямках, що дозволяє отримувати максимальний ефект та безпеку завдяки охоронній
сигналізаціі.

Покращення камер

Один із напрямів розвитку техніки відео спостереження являється покращення якості зйомки. Роботи ведуться переважно в таких напрямках:

  •  - збільшення параметрів камери, дозволу зйомки;

  • - розширення куту зйомки без використання зміни позиції камери, ефект «око риби».

Вдало поєднавши обидва напрями можна отримувати високоякісне зображення з кутом огляду навіть до 360 градусів, що робить спостереження за територію більш ефективним і зручним.

Використання тепловізорів

Ведуться постійні роботи по покращенню якості роботи подібних приладів і в то й же час зниження ціни на продукцію. Використання таких приладів дозволяє проводити зйомку в інфрачервоному діапазоні. Розробки нових, чутливих до світла елементів, котрим не потрібне постійне охолодження, дозволить отримати необхідні параметри.

Бездротові технології

В наш час основними і найбільш ефективними технологіями бездротової передачі інформації в системах відео спостереження залишаються WiMAX и Wi-Fi. Їх використання дозволяє встановлювати камери та безпровідні охоронні сигналізаціі в самих неочікуваних місцях, оскільки відпадає необхідність в прокладанні дротів. Радіус чіткої передачі інформації може досягати понад 50 метрів, чого достатньо для охорони території прибудинкової території, офісів і невеликих підприємств.

Спостерігається тенденція в веденні 3G і 4G технологій, а також зміщення до 6 ГГЦ частот. Яскравим прикладом використання таких технологій є відеострімінг на автомобілях поліції.

Введення нових технологій дозволяє значно розширити можливості ведення зйомки на різних етапах. Більшість компаній ведуть постійні роботи по збільшенню можливостей, що в кінцевому результаті дозволить максимально ефективно захистити вашу територію і життя від сторонніх людей.