Як розрізняються домофонні системи Домофон пристрій, який дозволяє захистити певну територію (будинок, під їзд, територію підприємства або приватного володіння) від проникнення сторонніх осіб. Для проходу потрібно встановити зв'язок, отримати дозвіл на вхід, після чого абонентом з внутрішньої сторони буде відчинено двері, дивитися хто прийшов можна через камери спостереження.

Якогось єдиного стандарту до оформлення домофонних систем не існує, і кожен може використовувати різні комбінації в залежності від місця встановлення, кількості внутрішніх абонентів і наявності додаткових функцій.

Класифікація домофонних систем:

Виділяють кілька критеріїв, по яким можна розрізнити домофони. Необхідно враховувати різні показники, що дозволить більш точно визначити який тип системи подібного зв язку потрібен в кожному окремому випадку.

По кількості абонентів виділяють:

  • - одно абонентні (офісні);
  • - багато абонентні, вони встановлюється переважно в багатоквартирних будинках.

 

По технічному влаштуванню системи:

  • - багато провідні;
  • - двох провідні.

 

По типу зв язку:

  • - виключно звуковий сигнал;
  • - відеозв язок (з використанням прихованої або помітної камери).

 

Відповідно до необхідності можна обрати і встановити один із запропонованих варіантів, який буде максимально відповідати поставленим цілям та вимогам. Від обраного типу домофона буде залежати кількість необхідних комплектуючих, час, необхідний для прокладання мережі, і вартість послуги. Сьогодні на ринку почали з являтись більш сучасні моделі, котрі мають бездротове з єднання. Використання таких пристроїв дозволяє зменшити час для встановлення, однак їх вартість поки що залишається доволі високою.

Використання домофонів та камер відеоспостереження дозволяє уникнути проникнення в будинок чи на територію сторонніх осіб без отримання згоди від особи, яка відповідає на дзвінок всередині захищеного об єкту, або без наявності власного ключа. Це стає гарантією безпеки для кожного, хто знаходиться всередині будинку або на території, що підлягає захисту.